Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не подобається ідея з новою партією

Вівторок, 5 вересня 2006, 10:41

Президент Віктор Ющенко не є ініціатором створення будь-якої політичної сили, заявляє голова секретаріату президента Олег Рибачук.

"Я стверджую, що президент не був і не є ініціатором створення будь-якої нової партії. І в секретаріаті проектом партії не займаються. Більше того, я можу сказати, що президент не вірить у можливість створення партії технологічно", - сказав Рибачук в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Головне завдання президента – об'єднати Україну. А в нас немає партії, яка об’єднує країну, усі партії представляють окремі частини країни", - додав він.

За словами Рибачука, Ющенко позитивно ставиться до розширення коаліції за рахунок "Нашої України".

"Логіка президента така: якщо "Наша Україна" як пропрезидентська сила хоче впливати на курс розвитку країни, на ухвалення законів, то це набагато простіше робити, знаходячись при владі. Хоча я не думаю, що "Наша Україна" ввійде в коаліцію на будь-яких умовах", - відзначив він.

Водночас, за його словами, президент не буде брати участі у переговорах з цього приводу.

"Звичайно, Роман Безсмертний інформує президента про результати цих переговорів. Але це процес, який веде фракція. Віктор Ющенко в ньому не бере участі", - сказав Рибачук.

Він також припустив, що Ющенко не зможе перешкодити можливому виходу міністрів від "Нашої України" з уряду Віктора Януковича у тому випадку, якщо коаліція не буде розширена.

"Я не уявляю собі, щоб президент накладав вето на рішення "Нашої України" (про вихід зі складу Кабміну). Хоча він може не погоджуватися. Думки президента і партії не завжди збігаються", - сказав голова секретаріату.

Він також висловив думку, що деякі люди з оточення президента збережуть на нього вплив, навіть якщо не одержать посад в уряді або секретаріаті.

"Ви знаєте, є деякі люди з команди президента, яким не потрібні посади. Але вони повинні відчувати, що залишаються в обоймі. Для них дуже важливий телефонний дзвінок президента або неформальна зустріч із ним. Для них важливо, що вони спілкуються, що вони можуть донести президенту свою позицію і ця позиція буде почута. А в ідеалі – щоб їхні поради були використані президентом", - сказав він.

Рибачук також негативно оцінив "тотальну" заміну керівників в органах виконавчої влади урядом Януковича.

"Януковичу менше за все вигідно мати уряд однієї партії. Тому що він зіштовхнеться з масою проблем при виконанні своєї програми і при вирішенні поточних задач. Але я думаю, що цей процес (зміна кадрів) уже зупинився. У всякому разі сповільнився", - сказав він.


Українська правда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...