Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через Януковича можуть арештувати майно України

Понеділок, 2 жовтня 2006, 11:57

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк вимагає від уряду скасувати рішення про створення СП на базі Криворізького гірничозбагачувального комбінату окислених руд з російськими компаніями "Смарт-групп" та "Металоінвест" і наполягає на проведенні відкритого конкурсу.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті "Дело".

На запитання, з яких причин партнерами у СП стали російські компанії, голова ФДМ відповіла: "Не знаю. У мене про це ніхто не запитував. Я знаю тільки те, як "Смарт-групп" працює на Макіївському металургійному заводі і які там проблеми на підприємстві".

На зауваження, що можна скасувати відповідну постанову, Семенюк сказала: "Я вже написала звернення з цією вимогою до прем'єр-міністра".

"Я вважаю, що спочатку треба провести інвентаризацію об'єкту, визначити частку кожної країни, яка брала участь у його будівництві. Цю роботу повинно провести Мінпромполітики, до сфери управління якого входить КГЗКОР", - пояснила вона.

Також Семенюк зазначила, що "створення СП із певною компанією не дозволяє забезпечити принцип рівної конкуренції". "Я думаю, що це питання найближчим часом буде розглянуто на засіданні Кабміну", - додала вона.

Щодо дій із мінімізації втрат бюджету від провалу приватизації у 2006 році, голова ФДМ повідомила, що "звернулася в Кабмін із пропозицією поповнити список приватизації".

"У нас є Обленерго, в якому держава контролює 75%. Ми плануємо продати по 5-15% акцій цих підприємств", - сказала вона, додавши, що ці акції Фонд планує розміщувати, зокрема, на Лондонській фондовій біржі.

На зауваження, що вихід на міжнародні біржі потребує тривалого часу, Семенюк відповіла, що "ми можемо частково продати і на українських біржах, а вихід за кордон готувати на наступний рік". "Зараз головне - прописати норму в бюджеті", - додала вона.

З приводу найближчих продажів Семенюк повідомила, що "на 3 жовтня у нас призначена приватизація "Луганськтепловозу", буде організована трансляція конкурсу".

На питання, що буде у випадку, якщо Кабміном буде ухвалено рішення про скасування конкурсу, Семенюк відповіла: "Я направила ряд зауважень про те, що якщо ми зупиняємо конкурс, то до нас будуть застосовані серйозні штрафні санкції".

"Потенційні покупці вже подали свої заявки, внесли відповідну заставу, а це значить, що дати задній хід процесу неможливо. Якщо зупинить конкурс ФДМ, судові позови підуть проти нас. Якщо ухвалює рішення Кабмін, тоді йому відповідати. При такому результаті не можна виключати арешт майна", - пояснила вона.

Українська правда


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування