Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ думають, що Ющенко "зрозумів свої помилки" і покличе Тимошенко до себе

Вівторок, 3 жовтня 2006, 11:35

Член фракції БЮТ Анатолій Семинога переконаний, що "Наша Україна" рано чи пізно буде в опозиції, причому, у повному складі.

"У принципі, я переконаний, що в "Нашої України" іншого виходу, окрім як йти в міжфракційну опозицію, що заклали БЮТ і депутати, що залишили СПУ, немає. Рано чи пізно вона у повному складі буде в опозиції", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

На уточнення, чи буде "Наша Україна" в опозиції під лідерством Юлії Тимошенко або окремо, Семинога відповів: "Опозиція, на мій погляд, може бути одна, якщо вона хоче чогось домогтися. Юлія Тимошенко вже створила міжфракційне об'єднання, в яке запрошує і представників "НУ".

Щодо інформації про можливість призначення Тимошенко секретарем РНБО Семинога зазначив:

"Давайте поставимо себе на місце президента: у ситуації, коли "Регіони" намагаються перетягнути на себе його можливості і права, а всі його повноваження віддати прем'єру, включення Юлії Тимошенко у владну команду могло б істотно підсилити позиції Віктора Ющенка".

"Моя особиста думка - президент зрозумів, що зробив помилку, коли не прислухався до закликів БЮТ розпустити парламент, і зараз у такий спосіб намагається підсилити свої позиції. Яке буде прийняте рішення - складно зараз про це говорити", - додав він.

На питання про законопроект БЮТ про опозицію, в якому пропонується фінансувати "тіньовий" уряд, Семинога відповів: "У нашому законопроекті мова йде не про те, що серйозні бюджетні капітали на опозицію потрібно виділяти з держбюджету".

"А про те, що міністри опозиційного Кабміну, що не є депутатами ВР, мають право одержувати таку ж зарплату, як і діючі міністри", - додав він.

За словами Семиноги, "Кабмін, що наплодив безліч абсолютно непотрібних структур, міг би скоротити свої витрати і направити ці кошти на опозицію, тим більше, що це будуть зовсім не великі, в масштабах країни, гроші".

На питання, у скільки обійдеться країні опозиційний Кабмін, депутат сказав, що такі підрахунки не робилися – "після його формування стане ясною і ця цифра".

"А формуватися Кабмін буде з депутатів ВР, що вже знаходяться на держзабезпеченні, тому зарплати міністрів їм ні до чого. А людей, яких ми призначимо на міністерські посади не з числа депутатів, буде всього кілька", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...