Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вирішив зробити міністрів політиками

Вівторок, 3 жовтня 2006, 14:56

У новому законопроекті про Кабінет міністрів уряд пропонує розмежувати політичні посади та державну службу, а також затвердити політичний статус міністрів.

Про це під час презентації документу заявив віце-прем’єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник.

За його словами, на засіданні уряду у вівторок пропозиція щодо запровадження посад держсекретарів була розкритикована майже всіма членами уряду.

"На жаль, у нашій країні є досить гидкий досвід співіснування міністрів разом з держсекретарями, тому під час обговорення на Кабміні це положення було розкритиковано майже одностайно всіма членами уряду, незалежно від їхньої політичної приналежності. Усі міністри одностайно виступили проти цієї позиції". – сказав Табачник.

За його словами, Кабмін "не міг не рахуватися з консолідованою думкою". "Тому пропонується питання про розмежування державної служби і політичної посади внормувати у проекті закону "Про державну службу", а також "Про міністерства та інші центральні органи влади", - сказав Табачник.

Він також зазначив, що, згідно з новим проектом закону, "посада міністра належатиме до політичних, на які не поширюватиметься закон про державну службу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування