Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали умовляли Симоненка по кулуарах, а у коаліції ще є шанс

Середа, 4 жовтня 2006, 12:37

Член фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов вважає, що на зустрічі лідерів політичних сил може бути ухвалено компромісне рішення.

"Ще є можливості для компромісу, але це вже рівень лідерів політичних сил", – сказав він, коментуючи заплановану на середу зустріч керівників фракцій.

При цьому Кушнарьов висловив думку, що пропозиція "Нашої України" розглянути проблему саме "на цьому рівні є єдино вірною на цей час".

Коментуючи рішення політради "Нашої України" у вівторок щодо врахування у коаліційній угоді повного тексту Універсалу національної єдності, депутат назвав його "логічним етапом у переговорному процесі".

"Насамперед, було зрозуміло, що найбільші суперечки точитимуться між "Нашою Україною" і комуністами. Також було зрозуміло, що ми (Партія регіонів) не можемо розглядати проблему під кутом зору "Нашої України" або комуністів", - зазначив він.

Кушнарьов нагадав, що Партія регіонів підписала Універсал без застережень, тому "позиція "Нашої України" не стоїть на заваді переговорам".

На питання, чи не стане відмова комуністів переголосовувати закон про мораторій на підвищення цін і тарифів на газ і комунальні послуги підставою для їх виходу із коаліції, депутат відповів:

"Я думаю, що всім було зрозуміло, що в якихось питаннях рано чи пізно певні розбіжності між членами коаліції виникнуть і тут знову ж таки питання, чи можна знайти компроміс".

При цьому Кушнарьов висловив думку, що у разі більшої кількості депутатів у коаліції "комуністи могли б, згідно із своїми ідеологічними настановами щодо соціального захисту, займати власну позицію, а решта могла б висловитися проти і це б не руйнувало коаліцію".

"Оскільки сьогодні кількість депутатів коаліції достатньо обмежена, то це питання загострює ситуацію", - сказав Кушнарьов, уникнувши при цьому відповіді на питання чи переконала комуністів Партія регіонів підтримати рішення коаліції щодо закону.

Водночас зранку було помітно, як представники фракції Партії регіонів про щось довго розмовляли з лідером Компартії Петром Симоненком. Зокрема, найдовшу розмову у кулуарах Верховної Ради з ним провела лідер фракції "Регіонів" Раїса Богатирьова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування