Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиційна "Наша Україна" "насолила" фондовому ринку

Четвер, 5 жовтня 2006, 09:45

Перехід фракції "Наша Україна" в опозицію до урядової коаліції є, скоріше, негативним сигналом для українського фондового ринку і принесе значну невизначеність у політичний фактор, який впливає сьогодні переважним чином на ринок.

Так вважає генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital (Київ) Ігор Мазепа.

"У короткостроковій перспективі ця новина досить негативно позначиться на ринку", - сказав він у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас, на його думку, можливе досягнення компромісу між опозицією і коаліцією позитивно вплине на ринок.

"Думаю, все проясниться в найближчі місяць-два", - сказав Мазепа.

Як відзначила брокер Concorde Capital Настасія Назаренко, не варто очікувати миттєвої реакції фондовиків на ринку, якщо така буде мати місце.

На її думку, "головне, щоб не було невизначеності", а сильну опозицію ринок, в цілому, сприйме позитивно.

За словами Назаренко, для фондового ринку на даний час важливіше побачити, як уряд буде ставитися до іноземних інвесторів і як буде проходити приватизація.

"Це не є якоюсь трагедією, не є підставою для того, щоб ринок упав на 10%. Але, як кажуть, кислинка в роті залишиться. Ця подія може негативно вплинути на оптимізм інвесторів", - вважає директор інвестиційної компанії "Драгон Капітал" (Київ) Дмитро Тарабкін.

За його словами, якщо політика не перейде в економіку, якщо не почнеться реальний вплив на компанії - приватні і державні, усе буде нормально.

"У короткому проміжку часу це негативно, але, звичайно, навряд чи на цьому можна поставити крапку і в перспективі можливість створити широку коаліцію усе ще зберігається", - додав Тарабкін.

Як відомо, "Наша Україна" у середу заявила про перехід в опозицію.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...