Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін звинувачує СБУ у політзамовленні і погрожує Європейським судом

Четвер, 5 жовтня 2006, 14:59

Депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін називає заборону СБУ на в'їзд йому до України "політичним замовленням".

Про це він заявив у четвер під час виступу у Шевченківському районному суді Києва, де колегія суддів під головуванням судді Олександра Шостака розпочала розгляд скарги Затуліна на заборону СБУ, повідомляє УНІАН.

У своєму позові депутат Держдуми просить суд визнати постанову СБУ незаконною, зобов'язати спецслужбу України скасувати цю постанову, про що повідомити в ЗМІ.

У своєму виступі Затулін заявив, що постанова СБУ "не має підстав, є політичним замовленням" та порушує його права як громадянина РФ щодо вільного пересування, а також "грубо суперечить, наскільки я знаю, законам і Конституції України".

На переконання російського депутата, вказана постанова є "надзвичайно деструктивною і небезпечною", що може призвести до ускладнення взаємовідносин між Україною та Росією. Також він вважає, що рішення СБУ було прийнято під тиском і "за чиїмось дорученням".

Депутат заявив, що постанова СБУ базувалася не лише на його виступі 1 червня 2006 року на мітингу в Феодосії, а й на його висловлюваннях щодо політичної ситуації в Україні, які були зроблені раніше.

Зі свого боку представники Служби безпеки України у своїх виступах наполягали на тому, що винесена відносно Затуліна постанова є законною, оскільки у своїй промові в Феодосії російський депутат допустив втручання в інтереси України, а також припустився до розпалювання міжнаціональної ворожнечі, зачепив територіальну цілісність України.

На переконання представників СБУ, їхня реакція після заяв Затуліна є превентивною і адекватною, оскільки має упередити можливий небажаний розвиток ситуації в Україні в подальшому.

*** 

Після суду на прес-конференції Затулін заявив, що у випадку ухвалення рішення суду не на його користь, він має намір звернутися до Європейського суду по правах людини.

При цьому депутат зауважив, що не вимагає ніяких компенсацій від української сторони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування