Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну моніторитимуть ще певно рік, а можуть і влаштувати санкції?

Понеділок, 9 жовтня 2006, 15:57

Члени Парламентської Асамблеї Ради Європи відзначають ефективну роботу України у виконанні своїх зобов'язань, узятих перед ПАРЄ.

Про це заявив спікер парламенту Олександр Мороз за підсумками зустрічі з членами ПАРЄ Ханною Северінсен і Ренатою Вольвенд.

Мороз повідомив, що в ході зустрічі мова йшла про виконання Україною зобов'язань, узятих перед Радою Європи.

"Обмін думками підтвердив, що Україна працює продуктивно в напрямку виконання своїх зобов'язань", - заявив спікер українського парламенту.

У свою чергу заступник президента ПАРЄ Сергій Головатий вважає, що моніторинг з України може бути знятий не раніше жовтня наступного року.

"Дай боже, щоб наступного жовтня наступного року ми говорили про постмоніторинговий діалог", - сказав він на прес-конференції в понеділок.

Головатий також нагадав, що у жовтні 2005 року було ухвалено резолюцію за результатами моніторингу щодо виконання Україною зобов’язань перед Радою Європи, в якій з'явилось багато додаткових пунктів.

Зокрема, за словами Головатого, вони стосуються ухвалення законів про президента, Кабмін, тимчасові слідчі комісії ВР, а також закону, який би гарантував права опозиції.

Крім того серед питань, які має вирішити Україна, реформа місцевого самоврядування, створення суспільного мовлення, а також питання застосування імперативного мандата.

При цьому Головатий не виключив, що до української делегації можуть бути застосовані санкції через невиконання Україною рішень Європейського Суду.

Українська правда, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування