Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баррозу розповів, скільки коштуватимуть візи в ЄС

Середа, 1 листопада 2006, 10:01

Президент Єврокомісії Хосе Мануель Баррозу заявляє, що візова угода значно спрощує процедуру одержання короткочасних віз для подорожей українських громадян у країни Шенгенської угоди.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"У ньому передбачені також значно більш прості критерії для спрощення одержання мультивіз для багатьох груп українських громадян", - сказав він.

За його словами, це стосується близьких родичів, водіїв великовантажних автомобілів, ділових людей, спортсменів, студентів, журналістів і членів офіційних делегацій.

"Особливо я хотів би підкреслити, що з моменту вступу угоди в силу, українські журналісти одержать додаткові можливості для відвідування ЄС, а представники європейських ЗМІ — для відвідування України. Думаю, користь від цього буде спільна", - сказав Баррозу.

Він також підкреслив, що "плата за одержання звичайної і багаторазової візи буде фіксованою і складатиме 35 євро".

"При цьому для деяких груп населення візи будуть безкоштовними — для журналістів, близьких родичів, студентів, інвалідів і пенсіонерів. У рамках угоди громадянам, які мають дипломатичні українські паспорти, необхідність одержання візи зовсім відпадає", - додав він.

Візова угода була парафована в Гельсінкі минулої п'ятниці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...