Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв хоче відновити приватизацію енергетики

Четвер, 2 листопада 2006, 10:36

Уряд України повинен відновити приватизацію енергогенеруючих та енергопостачальних компаній, вважає віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв.

"Я прихильник приватної власності. Об'єкти треба приватизувати. Природно, їх треба приватизувати грамотно, не огульно", - заявив чиновник на прес-конференції в Києві у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Клюєв зазначив, що приватизація генеруючи компаній, котрі експлуатують теплоелектростанції, дозволила б залучити значний обсяг інвестицій для відновлення основних фондів теплової енергетики.

"Що стосується генеруючих компаній, особливо в тепловій енергетиці, - у їхню реконструкцію варто вкладати величезні кошти. Я вважаю, є потреба розглянути можливість їхньої приватизації", - сказав він.

Уряд, на його думку, повинен також завершити початий кілька років тому процес приватизації енергопостачальних компаній.

Разом з цим, віце-прем'єр повідомив, що виступає проти пропозиції Фонду держмайна (ФДМ) продати незначні за розмірами пакети акцій електроенергетичних компаній.

"Я не прихильник того, щоб продавати по одному, по два, по три, по п'ять відсотків. Ми не поділяємо цю позицію. Якщо продавати, то повністю", - підкреслив Клюєв.

Чиновник вважає, що деякі електроенергетичні компанії, зокрема, національна енергетична компанія "Укренерго", яка здійснює диспетчеризацію енергосистеми країни, повинні залишитися у державній власності.

Як повідомлялося, ФДМ у жовтні почав узгодження та візування проекту постанови уряду щодо продажу міноритарних пакетів акцій 21 енергокомпанії.

ФДМ пропонує залишити у держвласності пакети акцій у розмірі 60%+1 акція статутного фонду (у випадку з "Київенерго" - 50%+1 акція, "Черкасиобленерго" - 40%+1 акція), інше - продати. Фонд також пропонує продати блокуючі держпакети акцій шести обленерго: "Одеса-", "Полтава-", "Прикарпаття-", "Суми-", "Чернігівобленерго" (по 25% акцій), та 27% акцій "Львівобленерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...