Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У відповідь на "наїзди" Піскуна, Шокін звинуватив його у гальмуванні справи Гонгадзе

Четвер, 2 листопада 2006, 10:57

Заступник генпрокурора Віктор Шокін припускає, що екс-генпрокурор Святослав Піскун намагався загальмувати розслідування справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Шокін сказав на прес-конференції у четвер, коментуючи нещодавні звинувачення Піскуна на його адресу.

"У мене ніколи не було в думках, що Святослав Михайлович гальмує цю справу Гонгадзе, але сьогодні, як версія, така думка часом буває", - сказав заступник генпрокуратури.

"Піскун своїм наказом від 17 травня 2005 року позбавив мене багатьох повноважень у розслідуванні резонансних справ у той час, коли я керував головним слідчим управлінням. Я зрозумів, що Піскун хоче відсторонити мене від цих справ... Зараз я розцінюю цей наказ як одну зі спроб гальмування справи Гонгадзе", - сказав він.

Шокін також спростував слова Піскуна про те, що він нібито двічі звільняв Шокіна, однак він і працівники слідчої групи, очолюваної Віктором Шубіним, "двічі вмовляли" його скасувати свій наказ, мотивуючи це тим, що зупинять розслідування справ Гонгадзе и отруєння президента".

Він зазначив, що "у руках цієї справи (про отруєння Ющенка) не тримав".

За словами Шокіна, документи, які підтверджують його особисту непричетність до цієї справи, "не є секретними".

Коментуючи заяву Піскуна про те, що будучи генпрокурором він не завжди знав про рішення, які ухвалювалися у розслідуванні резонансних справ, Шокін сказав:

"Коли Піскун каже, що він нічого не знає про рішення, які ухвалюються в Генпрокуратурі, він бреше. Це брехня в кубі. Про всі значні рішення він знав".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: