Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецького, який зробив майже диво, потягнуть до суду

Четвер, 2 листопада 2006, 14:46

Лідер однойменного блоку в Київраді Віталій Кличко заявляє, що столична земля відводиться депутатами "під столом".

Про це він заявив у четвер на спільній прес-конференції лідерів фракцій БЮТ, "Наша Україна" і Блоку Віталія Кличка у Київській міськраді.

"Зараз земля роздається під столом, реалізується авторитарне управління Києвом, фактично, вся влада сконцентрована в руках однієї родини. Крім того, ми – проти необґрунтованого підвищення тарифів", - заявив Кличко.

При цьому він додав, що "Черновецький зробив майже неможливе – об'єднав БЮТ і "Нашу Україну".

"Ми хочемо зупинити таку самовільну поведінку, що було продемонстровано на останній сесії міськради. Рішення про соціальний захист проштовхуються вночі, а в них один із пунктів – "дозволити обґрунтоване підвищення тарифів", - заявила лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова.

"Підвищення планується з 1 грудня, але немає ні конкретних пояснень, ні розрахунків. Підвищення квартплати заплановане в 3,43 рази. У цілому кияни будуть платити на рік на 2 млрд. грн. більше. А субсидії міськбюджету складають 100 млн. грн.", - додала вона.

За словами Меліхової, "якщо зараз за квартиру площею 65 кв. м киянин платить близько 163, 80 грн., то з грудня він буде платити вже 516, 99 грн.".

У свою чергу лідер фракції "Наша Україна" у Київраді Дмитро Андрієвський заявив: "Ми будемо наполягати на скасуванні розпорядження про підняття тарифів, а також будемо вносити зміни в регламент Київради, щоб зробити прозорими рішення про землевідведення".

Його позицію підтримав Кличко: "Містом була продана ділянка землі 0,3 га за 5 млн. грн. при стартовій ціні 1 млн. грн. У такий спосіб поповнюється бюджет міста. І в той же час депутатами роздаються сотні гектарів".

Зі свого боку Меліхова заявила, що депутати дружніх фракцій мають намір опротестовувати рішення Київради про несправедливі землевідведення і підвищенні тарифів на комунальні послуги.

"Будемо звертатися в суд, не чекаючи наступної сесії", - повідомила вона.

Кличко заявив також, що про все, що відбувається в Київраді, інформований глава держави: "Президент інформований про те, що відбувається в Київраді. Багато хто бояться висвітлення фактів, які знаходяться в тіні, особливо питань розподілу земельних ресурсів. Тому ми закликаємо пресу висвітлювати такі факти".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування