Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція влаштувала атаку на Тарасюка певного забарвлення

П'ятниця, 3 листопада 2006, 19:39

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає рішення антикризової коаліції заслухати звіти міністра закордонних справ та міністра оборони "спланованою акцією, яка має політичне забарвлення".

"За такими діями комуністів, соціалістів та Партії регіонів проглядаються спроби переглянути зовнішньополітичний курс президента, який був підтриманий на виборах у 2004 році, а також Майданом", - йдеться в коментарі Тарасюка, поширеному його прес-службою.

"Така атака на зовнішню політику не може не турбувати, оскільки нинішні політичні сили, які брали участь у прийнятті цього рішення, самі ж і підписувалися під Універсалом національної єдності, де чітко записано - інтеграція до Європейського союзу, НАТО та вступ до СОТ у 2006 році" – наголосив Тарасюк.

На думку міністра подібні звіти не можуть мати ніяких юридичних наслідків, тим паче відставки, оскільки процедура призначення та звільнення міністрів, котрі працюють за квотою президента вимагає особливої процедури із залученням самого президента.

"Що стосується політичного підтексту цих дій, то це можна розглядати, як удар по курсу президента, а особливо у зовнішній та безпековій політиці, оскільки саме в цих двох сферах президент має особливі повноваження згідно з конституцією" – сказав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування