Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали хочуть позбавлятися пільг за бажанням

Понеділок, 6 листопада 2006, 13:23

Депутат Василь Кисельов (фракція Партії регіонів) зареєстрував законопроект, яким передбачається запровадження механізму добровільної відмови депутата від передбачених законом пільг відповідно до поданої ним заяви.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що депутатська фракція Партії регіонів свідомо не підтримала законопроекти (народних депутатів Бориса Беспалого та Юлії Тимошенко), які спрямовані на ліквідацію пільг народним депутатам.

Кисельов вважає, що скасування права на отримання депутатами житла для постійного проживання або грошової компенсації на придбання житла, права на безоплатний проїзд, безкоштовне отримання санаторно-курортних путівок є "популістським кроком, спрямованим на відвернення уваги суспільства від інших важливих питань, оскільки дані "пільги" передбачені законом.

На думку автора законопроекту, позбавлення депутата та членів його сім’ї права на житлово-комунальні та інші "пільги", якими вони користуються, "означало б не лише суттєве обмеження прав особи, звуження їх змісту та обсягу, а й дискримінацію непрацездатних депутатів, які виходять на пенсію, зневажання їх честі й гідності, повагу до яких закріплено на конституційному рівні".

Як йдеться у пояснювальній записці, норми, які регулюють суспільні відносини у цих сферах, враховують і специфічні умови праці, пов`язані з постійним публічним характером життя таких осіб, конституційні вимоги до їх статусу (стаття 78 Конституції України), професіоналізму при прийнятті рішень, фахових та інших якостей людей, які отримали довіру у суспільства та стали народними депутатами.

"Це повинно компенсуватись наявністю підвищених гарантій - комплексом організаційно-правових та економічних заходів, спрямованих на забезпечення добробуту саме цієї категорії громадян як під час здійснення своїх повноважень, так і після їх припинення" - зазначається в пояснювальній записці.

Кисельов нагадує, що Конституційний Суд вже визнавав неконституційними положення законів, пов’язаних із обмеженням пільг, компенсацій і гарантій.

"Проте оскільки дане питання має великий суспільний інтерес, пропонується єдиний вихід з даної ситуації, який вбачається у запровадженні механізму добровільної відмови народного депутата від передбачених Законом пільг відповідно до поданої ним заяви" - йдеться у пояснювальній записці.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...