Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв обіцяє знизити ціни на транспорт і визнає, що газ дорогий

Вівторок, 7 листопада 2006, 11:48

Віце-прем'єр з питань ПЕК Андрій Клюєв обіцяє зниження цін на транспортні послуги найближчим часом.

"Відповідне доручення вже дане Міністерству транспорту і найближчим часом ми очікуємо зниження цін на залізничні перевезення і послуги авіації", - сказав Клюєв в інтерв'ю Комерсант-Україна.

На питання, як уряду вдалося знизити ціни на нафтопродукти, Клюєв сказав, що останні півтора роки політика уряду була спрямована на те, щоб стимулювати імпорт нафтопродуктів, а не їхнє виробництво.

"Ми, навпаки, почали захищати вітчизняного товаровиробника, створюючи для нього найбільш сприятливі умови. …Крім цього ми додатково почали стимулювати ввіз нафти в Україну. І цим відразу створилися найбільш сприятливі умови для насичення ринку нафтопродуктами. А отже, і зниження ціни", - відзначив міністр.

"Я особисто не сумніваюся, що пройде ще тиждень і бензин А-95 буде коштувати 3,65 гривень за літр, а дизпаливо 3,6 гривень за літр", - додав він.

Клюєв повідомив, що уряд ще не ухвалив рішення про мораторій терміном на один рік на введення пільг для виробників сумішевих бензинів.

Віце-прем'єр допустив можливість створення спільних підприємств між підприємствами хімічної промисловості і компаніями, які займаються постачанням газу.

"Це один із варіантів. Він має право на життя", - сказав він.

Крім того, Клюєв повідомив, що Кабмін має намір зібрати керівників і власників хімічних компаній і обговорити з ними проблеми постачань газу на підприємства.

На питання про ціну газу на 2007 рік, Клюєв сказав, що "130 доларів для нас висока ціна, тому що ми поки не зовсім готові до таких цін. Але вона досить низька порівняно з тими цінами, що є в наших сусідів ".

"На кордоні України і Словаччини газ продається по 300 доларів. Ціни, що одержали наші сусіди – Молдова і Білорусія, також набагато вищі. Зараз ми проводимо роботу й аналізуємо як позначиться ріст цін на газ на всіх галузях промисловості. Особливо на хімічній промисловості", - розповів віце-прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування