Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ думає, що голову СБУ "завербували" регіонали

Вівторок, 7 листопада 2006, 12:46

Представник БЮТ Андрій Портнов вважає, що глава СБУ Ігор Дріжчаний перейшов під контроль Партії регіонів.

Так депутат пояснив відкликання депутатами від Партії регіонів підписів під проектом постанови ВР про створення Тимчасової слідчої комісії із розслідування діяльності голови Служби безпеки України.

"Кожна людина, яка бодай хоч трохи розбирається у політиці, розуміє, що відкликання підписів під створенням слідчої комісії без будь-якої розумної і твердої аргументації не є випадковістю. Ми побачили політичний крок, надзвичайно красномовний щодо того, як втрачають свою незалежність силові органи в Україні", - заявив Портнов.

За його словами, "голова СБУ капітулював перед Партією регіонів, пішовши шляхом міністра внутрішніх справ Юрія Луценка".

"Очевидно, що в обмін на відкликання підписів про створення тимчасової слідчої комісії голові СБУ довелося дати певні обіцянки, які означають втрату незалежності Служби безпеки, а значить знищують саму систему правоохоронних органів в Україні", - заявив депутат.

Він також відзначив, що голова СБУ призначається за квотою президента, що означає, що "Ющенко зазнав одну із найвагоміших втрат у боротьбі з Януковичем і Морозом, які крок за кроком йдуть до узурпації влади".

"Присягнувши на вірність антикризовій коаліції і Януковичу, керівники СБУ та МВС перетворили свої відомства у політичні інструменти Партії регіонів і її сателітів", - заявив Портнов.

Як відомо, у понеділок у парламенті зареєстрована постанова щодо створення слідчої комісії за фактом звинувачення Дріжчаного з боку полковника СБУ Валентина Крижанівського у незаконній діяльності голови СБУ.

Сам Дріжчаний назвав подібну постанову спробою Верховної Ради "встановити контроль за діяльністю СБУ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування