Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія обізвала Україну своїм партнером, а Тарасюка попросили не ідеалогізувати

Середа, 8 листопада 2006, 10:50

Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявляє, що Україна є для Росії головним зовнішньополітичним партнером.

Про це Лавров сказав на початку засідання підкомісії з міжнародної співпраці україно-російської міждержавної комісії.

"Україна для Росії без перебільшення - головний зовнішньополітичний партнер. Ми сьогодні ведемо активний діалог із вибудовування системи міждержавних відносин, що заснована на принципах добросусідства, співпраці, прагматизму, взаємної вигоди", – відзначив Лавров.

Він зазначив, що Росія задоволена досягнутими домовленостями з Україною в галузі торгово-економічних зв'язків, паливно-енергетичного комплексу, а також тим, що вдалося намітити на шляху поглиблення співпраці у сфері транспорту, промисловості, сільського господарства і космосу.

Він також підтримав прагнення Тарасюка уникати будь-якої ідеологізації в міжнародних і двосторонніх відносинах.

"Є вже кому займатися ідеологізацією міжнародних відносин у світі. А Росія й Україна можуть без цього прекрасно обійтися і йти не від якихось штучно надуманих віх, а від життя і нестатків громадян", – сказав він, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Крім того, він висловив переконання, що Росія й Україна як дві найбільші європейські держави можуть сприяти формуванню Європи, що забезпечить народам двох країн і всіх європейських народів гідні умови життя.

"На наше переконання, партнерство наших країн має стати вагомим фактором європейської безпеки і стабільності", – сказав Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування