Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко заспокоює Мороза, що трагедії немає

Четвер, 9 листопада 2006, 10:05

Представник "Нашої України" Петро Порошенко заявляє, що його політична сила хоче вдосконалити зміни до Конституції, а не лише скасувати політреформу.

"Наша Україна" завжди виступала за перегляд політичної реформи і за її вдосконалення. І для Олександра Мороза, і для інших суб’єктів конституційного процесу це не має бути дивиною", – сказав Порошенко, слова якого наводить прес-служба "Нашої України".

"Якщо переглянути коаліційну угоду демократичної коаліції, то там окремо, чітко і по пунктах передбачалося, які зміни до Конституції пропонує "Наша Україна", – розповів Порошенко.

"Це не означає, що ми хочемо скасувати політичну реформу і зупинитися. Програмний комітет і Президія будуть пропонувати Раді і з’їзду партії рішення, яке зобов’яже членів фракції від "Нашої України" подати конституційне подання про невідповідність Конституції процедури прийняття змін до основного закону у грудні 2004 року", - пояснив він.

Петро Порошенко наголосив, що "Наша Україна" відкрита для діалогу щодо вдосконалення змін до Конституції, які б передбачали чіткий баланс влади між президентом, парламентом і урядом, зміцнення демократії, гарантування прав і свобод людини. Він відзначив, що це – засадні положення для існування партії "Наша Україна".

"Я не бачу трагедії у перегляді Конституції для жодного керманича будь-якої політичної сили", – сказав Порошенко.

Він також додав, що оскільки для внесення змін до Конституції потрібно 300 голосів депутатів, то "Наша Україна" готова шукати ті компроміси, про які говорилося ще під час створення демократичної коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...