Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура розкопала, як Івченко незаконно купував собі "Мерседеси"

Четвер, 9 листопада 2006, 11:05

Генеральна прокуратура заявляє про численні порушення законодавства в діяльності Національних акціонерних компаній "Нафтогаз України" та "Надра України".

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу відомства.

Зокрема, Генпрокуратурою разом з правоохоронними й контролюючими органами перевірено дотримання законів у газодобувній сфері.

За результатами перевірок в "Нафтогазі України", її дочірніх підприємствах, а також у "Надра України" і підпорядкованих їм господарюючих суб'єктах, виявлено численні факти незаконної видачі ліцензій і безліцензійного видобутку газу, укладання збиткових для держави договорів про спільну інвестиційну діяльність й оренду свердловин, безпідставного збільшення собівартості видобутого газу за рахунок невиробничих витрат, порушення фінансово-господарської діяльності.

Крім того, Генпрокуратурою виявлено факти порушення законодавства про надра органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування й спеціально вповноваженими органами державного контролю.

За більшість із 64 договорів про спільну діяльність, укладених "Надрами України" з комерційними структурами, основну частину прибутку від видобутку газу одержують комерційні структури, а державі завдаються значні збитки.

Із передбачених зазначеними договорами понад 2,2 млрд. гривень інвестицій комерційними структурами фактично внесено лише 407,4 млн. гривень (18%).

За 21 договором інвестори не виконують інвестиційні зобов'язання, при цьому "Надра України" не розриває такі договори.

Також виявлені грубі порушення при здійсненні фінансово-господарської діяльності в НАК "Нафтогаз України” і її дочірніх підприємствах, повідомляє УНІАН.

Зокрема, перевірка виявила, що ДК "Укртрансгаз” упродовж 2005-2006 років незаконно списано 90 млн. грн. дебіторської заборгованості.

При заборгованості перед НАК "Нафтогаз України” 237 млн. грн. ДП "Газ-Тепло” без відповідних узгоджень і проведення тендеру закуплено 18 автомобілів вартістю понад 4,7 млн. грн., зокрема 7 автомобілів (Мерседес, Ауді, Фольксваген) керівництво придбало в особисту власність за кредитні кошти підприємства.

У липні-жовтні 2005 року придбані автомобілі передані в оренду ДП "Газ-Тепло”, і одержано 400 тис. грн. Виявлено також недостачу товарно-матеріальних цінностей на суму понад 26 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування