Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві Луценко сходить на хокей і поговорить про українських "біженців"

Четвер, 9 листопада 2006, 13:04

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко планує обговорити зі своїми російськими колегами питання обов’язковості виконання процедури екстрадиції українських громадян, які перебувають у Росії та розшукуються українськими правоохоронцями за скоєння злочинів.

Про це Луценко сказав у Москві, де він бере участь у Конференції керівників органів внутрішніх справ та юстиції країн-членів Ради Європи.

“Я планую обговорити ці питання з моїми колегами з Росії, а також провести певні правові процедури для обов’язкового гарантування виконання всіх міжнародних зобов’язань з боку всіх наших колег”, - сказав міністр, повідомляє УНІАН.

На думку Луценка, однією з найбільш результативних можливостей для такої розмови "є робота в кулуарах".

Зокрема, він зауважив, що після завершення конференції у Москві у четвер відбудеться товариський матч з хокею між МВС Білорусі та Росії, на який запрошені всі міністри.

"Тому в даному випадку я скористаюсь нагодою неофіційного спілкування з колегами, аби обговорити чесно і відверто проблеми, які виникли в питаннях екстрадиції (злочинців) до України, бо я хочу підкреслити, що проблеми екстрадиції (злочинців) з України немає у жодної країни", - наголосив він.

Крім того, Луценко зазначив, що його "радує", коли "представник Росії заявляє про те, що його хвилює проблема невиконання процедури екстрадиції за політичними мотивами у Росію".

"Це нагадує ситуацію, яка близька до нашої. Тому сподіваюсь, що нам шановні російські друзі будуть чинити симетрично: якщо хочеш, щоб з тобою чинили по закону, роби так само по відношенню до інших", - наголосив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування