Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТАБАЧНИК НАПОЛЯГАЄ НА ВІДМОВІ ВІД УКРАЇНСЬКОГО ДУБЛЯЖУ?

Четвер, 9 листопада 2006, 14:49

Віце-прем'єр Дмитро Табачник підтримує рішення суду про необов'язковий дубляж фільмів українською мовою.

Так Табачник прокоментував рішення Апеляційного суду Києва, який скасував постанову Кабміну про обов'язкове дублювання фільмів українською мовою у вітчизняному кінопрокаті.

"Я би хотів порекомендувати всім громадським організаціям і всім органам влади в Україні поважати судові рішення тому, що не буває вибіркової демократії", - заявив він.

"Демократія одна для всіх і вона базується винятково на безумовному виконанні і повазі до судових рішень", – додав Табачник.

На його думку, сьогодні 100% дублювання фільмів економічно не вигідне, повідомляє прес-служба Табачника.

"Дублювання фільмів має бути виробничо і фінансово обґрунтованим. Якщо ми дублюємо іноземні фільми повністю, то ми на тих, хто організовує прокат, переносимо економічний тягар", – підкреслив він.

Віце-прем'єр вважає, що такий підхід стане причиною того, що прокатники викинуть із прокату всі ті фільми, що є цікавими не тільки для широкої, але і для цільової аудиторії.

"Наукові, проблемні, розшукові роботи філософського змісту, фільми, наприклад, Андрія Тарковського, Жана Люка Годара, Луїса Бонюеля, так звані, арт-хаузні, які мають 1-2 прокатні копії, ніхто дублювати не стане", - вважає він.

На думку віце-прем'єра, ці фільми "будуть назавжди викинуті з українського прокату", оскільки "вартість дубляжу сьогодні складає від 25 до 35 тисяч доларів".

Табачник вважає, що арт-хаузні фільми обов'язково мають показуватися мовою оригіналу.

У той же час, він відзначив, що для винайдення оптимального варіанту у вирішенні питання дубляжу фільмів, необхідно узагальнити думку громадськості, вчених і безпосередніх учасників цього процесу.

"Я би попросив кінопродюсерів, дистриб'юторів дублювання і прокату, творчі союзи, Академію мистецтв найближчим часом надати в Кабмін свої пропозиції. Упевнений, спільно ми знайдемо компромісний варіант", – сказав Табачник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування