Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко пропонує внести Тарасюка і Гриценка, помінявши їх місцями

П'ятниця, 1 грудня 2006, 13:30

Член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко вважає, що судовий позов його сили проти заступника віце-спікера Адама Мартинюка за порушення регламенту має стати "гарним прикладом для того, щоб не створювати більше подібні прецеденти".

"Це стане гарним прикладом для того, щоб надалі не було повадно порушувати регламент при розгляді надзвичайно важливих питань", - сказав він журналістам у п'ятницю.

При цьому Порошенко назвав те, що сталося під час засідання, "брутальним порушенням усіх можливих норм".

Зокрема, депутат вважає, що оскільки Верховна Рада у четвер безрезультатно розглянула подання прем'єра на звільнення Юрія Луценка, на засіданні у п'ятницю "було потрібне нове подання прем'єра, яке потребувало окремого внесення в порядок денний, окремого розгляду в комітеті і окремого звіту міністра".

"Це все було брутально проігноровано", - наголосив Порошенко.

Після цього, за його словами, "Наша Україна" чітко заявила про відсторонення Мартинюка за порушення регламенту, однак питання не було поставлено на голосування, хоча "за нормою регламенту це питання негайно мало б було поставлено на голосування", що також проігноровано.

Порошенко наголосив, що після набуття чинності кодексу адміністративного судочинства є можливість "абсолютно прозорою процедурою оскаржити в тому числі і нормативні акти Верховної Ради".

На питання, що буде, якщо Верховна Рада відправить у відставку ще й міністра оборони Анатолія Гриценка, Порошенко, жартуючи, запропонував президенту внести повторне подання на Гриценка і Тарасюка, помінявши їх місцями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування