Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новим Тарасюком називають Чалого, а призначення Цушка - дивне

П'ятниця, 1 грудня 2006, 17:04
Найбільш прийнятною кандидатурою на посаду глави МЗС є кандидатура заступника глави секретаріату президента України Олександра Чалого, вважають політологи.

Таку думку зокрема висловив агентству "Інтерфакс-Україна" директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.

"Якби президент був логічним і запропонував зараз на посаду міністра одного зі своїх нових призначенців у секретаріаті, я маю на увазі пана Чалого, я упевнений, що це було би вдале призначення, і воно отримало би підтримку коаліції", - вважає політолог.

У той же час, вважає він, "якщо президент буде інтригувати, то тоді від нього можна  знову чекати розіграшу більш конфліктних фігур".

"Він залучив у секретаріат фахівців, які мають авторитет у дипломатичному корпусі і, що ще важливіше, ці фахівці доктринальні, тобто в них є власна позиція, публічно відома і, до речі, яка користується повагою у суспільстві. Я маю на увазі доктрину нейтралітету", - сказав політолог.

При цьому він відзначив, що президент свою команду зміцнює прихильниками доктрини нейтралітету, а в публічній політиці інтригує пронатівскими політиками.

"Але якщо він зробить вибір на користь інтриги, тоді, я думаю, ви без мене знаєте відповідь, - буде політична війна", - вважає Єрмолаєв.

З Єрмолаєвим згоден і голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, відзначаючи, що Чалий - це кандидатура "номер один" на посаду глави МЗС.

Також можливим кандидатом він назвав Костянтина Грищенка (радника Януковича ).

"Він дуже сильний, досвідчений дипломат, але він зараз у команді прем'єра, і, з огляду на політичне протистояння між президентською і прем'єрською командою, навряд чи можна  чекати, що президент буде подавати кандидатуру з команди глави уряду", - відзначив Фесенко.

Разом з тим він сумнівається в тому, чи підтримає кандидатуру Чалого парламент, через його зв'язок із Індустріальним союзом Донбасу.

У той же час він вважає, що коаліції невигідно провалити кандидатуру Чалого, тому що це б означало збільшення конфлікту з президентом.

"Тому кандидатура Чалого це все-таки, на мій погляд, на сьогодні є досить оптимальною, і в принципі скоріше прохідна кандидатура", - вважає Фесенко.

Що стосується призначення лідера фракції Соцпартії Василя Цушка на посаду глави МВС, те Єрмолаєв сказав: "Це дивне призначення, це більш ніж дивне призначення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...