Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович в Америці мріє про близькість

Понеділок, 4 грудня 2006, 17:29

Прем'єр-міністр Віктор Янукович сподівається, що за його прем'єрства Україна впритул наблизиться до переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Про це він заявив, виступаючи із доповіддю у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, повідомляє УНІАН.

Щодо реалізації стратегічної мети України з набуття членства в ЄС, Янукович заявив, що уряд вирішив внести прагматичний акцент у свої дії.

"Мій уряд реалістично оцінює ситуацію, що склалася на сьогодні", - сказав прем'єр, додавши, що форсувати сьогодні питання про членство – це йти шляхом загострення полеміки на цю тему, водночас не зрушуючи справу з місця і призводити до певного розчарування.

"Тому ми вважаємо за потрібне найближчим часом зосередитися на здійсненні конкретних справ, найважливіша з яких – початок переговорів про створення зони вільної торгівлі з ЄС після приєднання України до СОТ", - сказав Янукович.

Він також назвав інші напрямки перспективної співпраці України з ЄС, зокрема, енергетичну сферу, розбудову транспортних коридорів, спрощення вільного пересування громадян та боротьби з нелегальною міграцією і злочинністю.

Крім того, Янукович заявив, що Україна прагне закріпити за собою роль лідера інтеграційних процесів, що відбуваються у Чорноморському-Балтійському регіоні, та намагатиметься посилити свою роль як одного з ключових чинників для стабільності в Європі.

Зазначивши, що українські політики, як і інші, люблять багато мріяти, прем'єр наголосив: "Мій уряд не тільки мріє, але і діє. Тому я сподіваюсь, що за мого прем'єрства, ми впритул наблизимося до переговорів про вступ України до ЄС. А може – чому і не помріяти – розпочнемо їх. Це буде не сьогодні і не завтра, але вірю, що станеться неодмінно".

У своєму виступі, яким Янукович відкрив програму свого візиту до США, він наголосив, що Україну важко уявити поза Європою.

Питання лише в тому, зазначив він, який шлях обере Україна для досягнення цієї мети - легкий чи важкий. У цьому контексті він сказав: "Щонайменше наступні 5 років, сподіваюсь, працюватиме наш уряд, і ці роки будуть передбачуваними і стабільними. Таким чином, на невизначеності України можна остаточно поставити крапку".

Зауваживши, що наступне п'ятиріччя не буде легким через те, що багато реформ все чекають своєї черги, Янукович водночас наголосив, що незважаючи на це, за будь-яких обставин Україна не зверне з обраного шляху – демократії та ринкових перетворень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...