Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче поставити з Путіним крапки

Четвер, 7 грудня 2006, 14:54

Україна розглядає візит президента РФ Володимира Путіна до Києва як етапний у взаєминах двох країн.

Про це сказав президент Віктор Ющенко у четвер на зустрічі з міністром оборони Росії Сергієм Івановим.

Ющенко висловив надію, що зустріч дозволить "закріпити спільні крапки, зміцнити співпрацю в різних сферах, зокрема у сферах оборони і безпеки".

Президент також висловив упевненість, що будуть підписані, серед іншого, два стратегічні документи: програма стратегічної співпраці на 2007-2008 рр., куди будуть включені всі проекти між двома країнами, які сьогодні розробляються на рівні підгруп міждержавної комісії Ющенко-Путін, а також договір про співпрацю у сфері оборони і безпеки.

Тим часом голова Кабміну Віктор Янукович заявив на зустрічі з Івановим, що уряд України надає великого значення відносинам особливого партнерства між Україною і Росією.

Янукович відзначив, що його уряд з початку формування визначив своїм пріоритетом стратегічне партнерство з Росією.

"Ми вважаємо, що така позиція природна для відносин України і Росії у всіх аспектах. Я говорив і під час поїздки в США, що в нас особливі партнерські відносини, і ми додаємо цьому велике значення", - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що його уряд із серпня провів комплекс заходів, пов'язаних з підготовкою засідання міждержавної україно-російської комісії Ющенко-Путін. Цьому була присвячена й остання поїздка українського прем'єра в Москву наприкінці минулого тижня.

Янукович відзначив, що обговорював у Москві питання, що входять у компетенцію урядів двох країн, зокрема уніфікацію тарифної політики. Він знову підкреслив, що Україні і Росії, а також країнам Середньої Азії необхідно активізувати співробітництво по розвитку транспортних коридорів, створюючи рівні партнерські умови.

Янукович запропонував російському керівництву побудувати дорогу Київ-Москва, а також відновити будівництво мостового переходу в Керченській протоці.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування