Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Референдуму щодо НАТО не буде?

П'ятниця, 8 грудня 2006, 17:12

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що спроба ініціювати референдум про вступ України в НАТО провалилася.

"На сьогодні немає жодних юридичних підстав для того, щоб відбувся ініційований деякими політичними силами референдум щодо вступу України в НАТО", – сказав Балога.

Мова йде про кілька мільйонів підписів для проведення такого референдуму, переданих до Центральної виборчої комісії навесні цього року, повідомляє прес-служба президента.

Враховуючи, що підписи збиралися під час проведення виборчої кампанії, ЦВК досить прискіпливо перевіряла подані списки. Це спричинило судовий позов про визнання бездіяльності Центрвиборчкому.

Водночас в аналогічному зверненні до суду, окрім того, містилася вимога до Міністерства закордонних справ прискорити розробку пропозицій щодо якнайшвидшого приєднання України до НАТО.

За словами Балоги, у п'ятницю Шевченківський райсуд Києва відмовив у задоволенні останнього позову через перевищення 5-денного терміну для розгляду такої категорії справ.

Правильність цієї ухвали підтвердив Верховний Суд, відповідний лист на адресу голови ЦВК Ярослава Давидовича надіслав у п'ятницю голова Судової палати в адміністративних справах Кривенко.

"Це означає, що на сьогодні немає жодних юридичних підстав для призначення і проведення референдуму щодо вступу України в Північноатлантичний союз", – роз'яснив глава секретаріату.

"Спекулятивна спроба окремих політичних сил пограти на настроях щодо НАТО провалилася. Підігріті передвиборчими сміливими фантазіями політики не вчиталися в букву закону", - зазначив Балога.

"Дійсно, Україна прагне в НАТО, цей курс незмінний. Однак наша країна стане членом цієї організації внаслідок чіткої і юридично бездоганної процедури", – наголосив глава секретаріату.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування