Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко зізнався, що Ющенко - "небезгрішний месія"

Четвер, 1 лютого 2007, 16:24

Лідер руху "Народна самооборона" Юрій Луценко не збирається у найближчі 10-15 років балотуватися на пост президента.

"Мені 42 роки, а після того, як ти стаєш президентом, вище йти нікуди. Я б не хотів, як Кравчук, поливати троянди та намагатися розповідати казки своїм виборцям", - сказав він в інтерв'ю "Без цензури".

На питання, чи не закликає він людей до другого Майдану, Луценко відповів: "Я закликаю людей до весняного Маршу справедливості, щоб продемонструвати їхнє бажання мати відповідальних політиків".

Щодо вартості його туру містами України лідер "Народної самооборони" зазначив, що "не є фінансовим менеджером проекту", проте знає, що "всі витрати коштують сотні тисяч гривень".

"Такі гроші маємо я та мої друзі. До мене приходило багато підприємців середнього рівня, які пропонували досить великі суми. Один навіть півмільйона доларів міг дати... Поки що я відмовився від цих грошей. Вони знадобляться, коли реалізовуватимемо Марш справедливості", - додав він.

На пропозицію розкрити свої джерела фінансування Луценко відповів, що "враховуючи нові кадрові призначення в силових структурах, не хотів би підставляти цих людей".

"Я не зовсім розумію таку цікавість до джерел мого фінансування. Головне, що це чисті гроші, олігархічних і кримінальних немає", - наголосив він.

Щодо наявності в нього як екс-міністра внутрішніх справ компромату на нинішніх можновладців Луценко зазначив: "Компромат – це штучно сконструйоване звинувачення, а от інформація в мене є як у голові, так і в сейфі".

"Її досить, щоб аргументувати свою позицію. Але я не збираюся її використовувати для нападу на політичних опонентів доти, доки вони самі не розпочнуть цю розмову. Це грізна зброя. Витягувати всі ці речі немає сенсу", - пояснив він.

На питання, чи є він людиною президента Віктора Ющенка, Луценко відповів: "Я син свого батька, Віталія Івановича Луценка, тому не хотів би бути чиєюсь людиною".

"Я віддав дуже багато енергії та здоров'я Майдану, щоб президентом став Віктор Ющенко. Я знаю його позитив. За весь час моєї роботи міністром МВС він ніколи не втручався й не нав'язував жодних аморальних дій", - зазначив екс-міністр.

"Із другого боку, я бачу також його помилки. Але, незважаючи ні на що, я не відмовлюся від своєї позиції під час Помаранчевої революції. Ющенко небезгрішний месія", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...