Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Літаки в Україні будуть літати – до понеділка

Четвер, 1 лютого 2007, 18:17

Авіакомпанії "Аеросвіт - Українські авіалінії" та "Міжнародні авіалінії" досягли тимчасової домовленості з постачальниками палива про поновлення постачань пального.

Постачання будуть відновлені з вечора четверга до понеділка, 5 лютого, включно.

"Завершилися переговори, досягнуто тимчасове рішення про поновлення постачань до понеділка включно обом компаніям на основі формули, близької до тієї, що застосовувалася в 2006 році", - повідомив прес-секретар "Аеросвіту" Сергій Куций.

За його словами, те, що постачання відновляються з вечора четверга, "означає, що обидві авіакомпанії виконають усі рейси".

Водночас, Куций повідомив, що в понеділок усі сторони конфлікту повертаються до переговорів за участю Державної авіаційної адміністрації.

З четверга "Українські Середземноморські авіалінії" відмінили рейс Київ-Сімферополь, а з 8 лютого обіцяли припинити перельоти Київ-Харків через підвищення вартості авіапального.

Також через недостачу гасу кілька рейсів по Україні скасувала компанія "Аеросвіт".

У середу минув термін дії контрактів на постачання палива.

Постачальники заявили про намір підняти ціни на пальне на 20-25%, тоді як авіакомпанії висловили готовність оскаржувати підвищення цін у суді й припинити з 1 лютого польоти.

За словами міністра палива й енергетики Юрія Бойка, конфлікт між авіаперевізниками та компаніями-постачальниками авіаційного палива виник через несвоєчасне відшкодування ПДВ постачальникам авіапалива.

При цьому він відзначив, що постачальники пального підвищували ціну на пальне не на 40%, як заявили представники авіакомпаній, а на розмір ПДВ.

Як повідомив Бойко, посилаючись на ТОВ "ЛУК-Авіа Ойл", заборгованість по ПДВ перед паливними компаніями складає 39 мільйонів гривень.

"Інтерфакс-Україна", Ліга, "5 канал"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування