Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко і Назарбаєв вирішили, що співпраця щодо СОТ їм не потрібна?

П'ятниця, 2 лютого 2007, 12:08

Президенти України і Казахстану Віктор Ющенко і Нурсултан Назарбаєв підписали План дій "Україна - Казахстан" на 2007 – 2008 рік.

Підписуючи документ, Ющенко назвав його "ключовим стратегічним документом, який наповнює наші відносини конкретним змістом", повідомляє прес-служба президента.

"Ми бачимо Казахстан своїм ключовим партнером у Центральній Азії", - сказав він, відкриваючи переговори з Назарбаєвим.

Говорячи про двосторонні взаємини країн, Ющенко відзначив, що вони потребують чіткого та змістовного планування. На переконання президента, сторони виконали План дій Україна – Казахстан на 2005-2006 рр.

У свою чергу Назарбаєв відзначив прогрес у двосторонніх відносинах країн, зокрема, торговельно-економічній сфері.

За його словами, Казахстан зацікавлений у співпраці з Україною також в енергетичній, транспортній, науковій сферах.

Серед тем, що обговорювалися на зустрічі – співпраця в паливно-енергетичному напрямку, літакобудуванні, космічній діяльності, нафтохімічній промисловості тощо.

Українська і казахська сторона також підписали міжурядовий протокол про внесення змін до угоди між цими урядами про співробітництво щодо поставок казахської нафти до України та її транзиту українською територією від 1 червня 2004.

Цим протоколом передбачається обмін інформацією щодо обсягів постачання нафти та пропускних можливостей, а також можливість здійснення спільної діяльності з реалізації проекту будівництва нафтопроводу "154-й кілометр нафтопроводу "Снігірівка - Одеса" – МНТ "Південний" довжиною 52 кілометри для поставок казахських ресурсів на Чорне море".

Водночас не було підписано протокол про взаємодію між урядами двох країн на переговорах з приєднання до СОТ. Він передбачає, що в разі вступу однієї сторін до організації раніше за іншу, сторона, яка вступила першою, сприятиме якнайшвидшому приєднанню до СОТ іншої сторони.

Сторони також не підписали міжурядовий протокол "Про поетапне скасування вилучень з режиму вільної торгівлі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...