Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжнародники констатували імпотенцію Ющенка і Януковича

П'ятниця, 2 лютого 2007, 13:05

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" відзначає нездатність влади України домогтися результатів у розслідуванні справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться в щорічному звіті організації, повідомляють Українські новини.

"Поліпшення ситуації зі свободою преси після "помаранчевої революції" в Україні збіглося із серією нападів на журналістів і з нездатністю влади домогтися задовільних результатів у розслідуванні справи про вбивство Георгія Гонгадзе", - сказано в звіті.

"Хоча було багато декларацій з боку влади, що справа Гонгадзе є справою національної гідності, виглядає так, ніби неможливо, щоб перед правосуддям постали всі, хто наказав здійснити вбивство", - зазначила керівник європейського відділу організації Ельза Відал.

"Також лунають заклики покарати Генпрокурора Олександра Медведька за те, що він намагався сповільнити слідство і вплинути на його результат", - додала вона.

Відал вважає, що "це жахливо, бо відколи Георгій Гонгадзе помер, він став символом опору владі, але навіть після зміни влади в Україні є реальний опір пошукам убивць, і це кидає тінь на державу".

Стосовно нападів на журналістів Відал пояснила, що "було підпалено домівку редактора тижневика "Первая Крымская" Лілії Буджурової", повідомляє Радіо "Свобода".

"Вона опублікувала список кандидатів, пов'язаних з криміналітетом, які йшли на березневі парламентські вибори у Криму", - пояснила керівник європейського відділу.

"Крім цього, у квітні побили редактора газети "Столичные новости" Володимира Кацмана. Через кілька днів його колеги отримали погрози поштою з попередженням припинити роботу, інакше їх також поб'ють", - додала вона.

Також Відал назвала інцидент з редактором тижневика "Дзержинець" Маргаритою Закорою у Дніпродзержинську, чию квартиру обстріляли.

"І ще один приклад. У Криму редактора тижневика "Євпаторійская неделя" Володимира Лутьєва у липні засудили до 8-ми років ув'язнення за звинуваченнями у корупції", - зазначила представник організації.

"За даними його адвоката, суд відмовився заслухати свідків захисту, які могли вказати на те, що журналіст викривав корупцію серед місцевих чиновників. Нам було дуже прикро почути про це, адже 8 років – це дуже довгий термін", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування