Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна пропонує росіянам угоди щодо Чорноморському флоту

Понеділок, 5 лютого 2007, 15:10

Україна пропонує Росії два проекти Угод з питань юрисдикції та правових аспектів функціонування військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації.

Про це в понеділок повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Згідно з повідомленням, перша з Угод спрямована на точне визначення повноважень компетентних органів Росії щодо розслідування злочинів, вчинених у місцях дислокації ЧФ РФ на території України та які підпадають під юрисдикцію РФ.

Також угода стосується визначення механізму співпраці між компетентними органами України та РФ щодо розслідування злочинів, вчинених військовослужбовцями ЧФ РФ та членами їх сімей.

Друга угода має забезпечити можливість спрощеного виходу з громадянства України чи Росії, що вирішить проблему фактичного подвійного громадянства окремих категорій громадян.

Крім того, делегація України в Українсько-Російській міждержавній комісії з питань юрисдикції та правових аспектів функціонування військових формувань ЧФ наголосила на необхідності припинення порушень порядку використання державної символіки Росії на території України, чого досі не зроблено.

Погоджуючись із необхідністю уніфікованого позначення об’єктів, які використовуються Чорноморським флотом Росії сторони домовилися протягом найближчого часу узгодити позиції щодо таких ідентифікаційних позначень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування