Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Це не Янукович "зрадив", а Ющенко, - заявляє Клюєв

Понеділок, 5 лютого 2007, 18:47

Домовленості про співпрацю України та Росії у паливно-енергетичній сфері було досягнуто під час останньої зустрічі президентів двох країн у рамках міждержавної комісії Ющенко-Путін.

Про це під час наради в парламенті у понеділок повідомив віце-прем’єр Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Пізніше в інтерв’ю журналістам Клюєв спростував інформацію про можливу передачу газотранспортної системи України в концесію.

Клюєв наголосив, що він проінформував представників фракцій про співробітництво Росії та України в паливно-енергетичному комплексі.

"Я проінформував про те, яким чином зараз підприємства паливно-енергетичного комплексу працюють у зимовий період", - сказав він.

При цьому Клюєв наголосив, що на даний час у секретаріаті президента напрацьовується проект Декларації про співпрацю Росії та України у сфері ПЕК.

Він зазначив, що напрацювання такої декларації було результатом домовленостей між Президентами України і Росії під час їх зустрічі у грудні 2006 р. у рамках Міждержавної комісії Ющенко-Путін.

При цьому, за словами віце-прем’єра, з секретаріату президента до Кабміну жодних документів з цього питання не надходило.

В той же час Клюєв наголосив, що бачив проект цієї декларації, і суть цього документу полягає в поглибленні співпраці між Україною і Росією у паливно-енергетичній сфері.

Він також зазначив, що якщо президенти двох країн підпишуть дану декларацію, то тоді урядам України і Росії буде доручено відпрацювати конкретні заходи з цього питання. "Але там мова й близько не йде про передачу газотранспортної системи", - сказав Клюєв.

Раніше міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що принципові домовленості про можливий допуск українських компаній до видобутку природного газу на території Росії в імовірний обмін активів української ГТС були досягнуті на рівні прем'єр-міністрів України та Росії.

Українська правда, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування