Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Давидовича роблять фінансового "підрахуя"?

Понеділок, 5 лютого 2007, 18:50

Центральна виборча комісія не забезпечила ефективного управління коштами держбюджету при проведенні парламентських виборів у 2006 році.

Такі висновки зроблені колегією Рахункової палати за підсумками аудиту ефективності використання ЦВК коштів державного бюджету в 2005-2006 роках, повідомляє в понеділок прес-служба відомства.

Усього у 2005-2006 роках на витрати ЦВК з держбюджету було виділено 990 млн грн. З них на проведення виборів депутатів - 631,2 млн грн, на забезпечення діяльності ЦВК - 66,2 млн грн.

Колегія Рахункової палати прийшла до висновку, що ЦВК не забезпечила обґрунтованого планування витрат державного бюджету на забезпечення діяльності комісії і проведення виборів депутатів, а також ефективного управління коштами, виділеними на цю мету.

Це призвело до завищення бюджетних призначень на проведення виборів депутатів на 166,6 млн грн, забезпечення діяльності ЦВК - на 27,9 млн грн і довгострокового відлучення коштів держбюджету.

Як відзначають аудитори Рахункової палати, неефективно також використано 32,1 млн грн, не за цільовим призначенням - 4,1 млн.грн., додаткові витрати державного бюджету склали 4,6 млн грн.

У повідомленні відзначається, що "внаслідок формального реагування з боку ЦВК на висновки колегії Рахункової палати і незастосування належних заходів щодо усунення причин порушень, виявлених попередніми перевірками, окремі порушення "набули постійного характеру".

Зокрема, це стосується постійного завищення потреби коштів на проведення виборів і утримання ЦВК, порушень чинного законодавства з оплати праці, спрямування коштів, що виділялися на проведення виборів, на модернізацію і розвиток системи "Вибори", незадовільного виконання вимог ст.22 Бюджетного кодексу України в частині забезпечення внутрішнього контролю за витратою розпорядниками нижчого рівня коштів державного бюджету, зазначає прес-служба.

За розрахунками Рахункової палати, ЦВК завищує потреби, що привело до утворення значних нерозподілених резервів на рахунку комісії в ході виборчого процесу.

Як наслідок, у листопаді 2006 року невикористаний залишок коштів складав 115,2 млн. гривень, заявляють у прес-службі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...