Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ ОБІЦЯЄ ПОСТАВИТИ КРАПКУ. На президентській владі?

Вівторок, 6 лютого 2007, 13:03

Голова Верховної ради Олександр Мороз заявляє, що наступної сесії має створити базу для продовження політреформи в галузі місцевого самоврядування.

"Ми починаємо сесію багато в чому визначальну. Все, що ми робили під час минулої сесії, – була відповідна "підводка", підготовка до якісних змін у законотворенні і за змістом, і за організацією роботи", - сказав Мороз, відкриваючи чергову сесію.

"В узагальненому вигляді питання ставиться так - якістю та інтенсивністю законодавчої роботи Верховна Рада повинна поставити крапку в дискусії щодо доцільності переходу до парламентсько-президентської форми правління", - заявив спікер.

"Переконаний, ми цю крапку поставимо обов`язково! Того вимагають інтереси народу, держави, кожного громадянина", - наголосив він.

За його словами, успішне вирішення такого завдання вимагає тісної взаємодії депутатів, незалежно від їх політичних уподобань чи фракційної приналежності.

Також спікер закликав попрацювати над законами місцеве самоврядування; місцеві держадміністрації; зміни в системі оподаткування; зміни до Бюджетного кодексу; засади реформування адміністративно-територіального устрою.

"Паралельно треба уважно проаналізувати стан законодавчого регулювання відносин між вищими структурами влади, визначивши при цьому оптимальні форми взаємодії її головних суб’єктів на засадах збалансованості владних повноважень, на стримуваннях і противагах", - зазначив Мороз.

"Звичайно, тут конче потрібна співпраця різних інститутів вищої влади. Ми сподіваємось у зв’язку з цим на підтримку президента, Кабінету міністрів та Верховного Суду", - додав він.

"Їм варто проявити більше ініціативи в тих проектах, які стосуються саме цих інститутів публічної влади, аби ні в кого не виникало спокуси ревізувати підтверджені законами і перевірені часом традиції або консервувати незбалансованість повноважень та відповідальності", - наголосив Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...