Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський таки вирішив "відмиватися" у суді

Четвер, 8 лютого 2007, 13:22

Міністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський подав позов до Печерського районного суду Києва на тижневик "Дзеркало тижня".

Позов "про захист честі, гідності та ділової репутації" подано у зв’язку з оприлюдненням у "Дзеркалі тижня" 20 січня інформації про розслідування щодо участі Рудьковського в організації приїзду туркменських опозиціонерів.

Міністр цю інформацію вважає "недостовірною", повідомляє прес-служба Мінтрансу у четвер.

Як сказано у повідомленні, головне управління державної служби завершило службове розслідування проти Рудьковського і "не виявило в діях міністра жодних порушень службової дисципліни".

"Державна служба завершила розслідування даного питання та направила акт до Кабінету міністрів", - повідомив Рудьковський.

"Те, що стверджувалося у зверненні до президента, що я міг вийти за рамки своїх повноважень, не підтвердилося. До мене як до міністра жодних претензій немає", - наголосив він.

Також Рудьковський запевнив, що "скандал навколо приїзду представників туркменської опозиції був спрямований на дискредитацію його як міністра".

Причиною для такої дискредитації міністр називає свої "дії у сфері боротьби з корупцією та зупинення незаконного відчуження державного майна".

Скандал довкола фігури Рудьковського виник після того, як у грудні, на наступний день після смерті президента Туркменії Сапармурата Ніязова, до Києва прибули туркменські опозиціонери – колишній віце-прем’єр-міністр Худайберди Оразов і екс-посол Туркменистану в Туреччині Нурмухаммед Ханамов.

Як написало "Дзеркало тижня", їх приїзд став можливим завдяки клопотанню Рудьковського, який особисто у телефонній ромові попросив посла України у Австрії Володимира Єльченка надати представникам туркменської опозиції візи для в’їзду в Україну.

Через візит Оразова й Ханамова до Києва між Україною та Турменістаном виник дипломатичний конфлікт.

Єльченко указом президента Віктора Ющенка був відкликаний з посади посла України у Австрії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування