Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада не встигне самовільно переобратись, бо ще раніше розженеться

Четвер, 1 березня 2007, 18:29

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович заявляє про надзвичайну складність проведення одночасних позачергових виборів президента та Верховної Ради за нинішнім законодавством.

Про це він сказав під час зустрічі з послом Фінляндії в Україні Лаурою Рейніля, повідомляє прес-служба ЦВК.

Давидович зазначив, що законодавчо питання проведення позачергових виборів не врегульоване належним чином.

На його думку, сама проблема носить уже не так правовий, як політичний характер. І дискусії за участю кількох найбільш впливових політичних сил погрожують перетворитись на політичну війну.

З правової точки зору, зазначив Давидович, провести протягом найближчих кількох місяців позачергові вибори, а тим більше одночасно і парламенту, й президента, надзвичайно важко.

Чинна законодавча база щодо позачергових виборів цих гілок влади не кореспондується між собою, тож для одночасного проведення двох видів позачергових виборів необхідно прийняти абсолютно новий закон. Що за нинішніх умов, на думку Давидовича, здійснити дуже складно.

Слід мати на увазі, зауважив голова ЦВК, що у разі оголошення позачергових виборів парламент припиняє свою роботу в сесійному режимі, і жодних змін до закону внести просто не вдасться.

Давидович наголосив, що Центрвиборчком не робить жодних кроків щодо підготовки до позачергових виборів. Як правозастосовна організація вона діє у суворій відповідності до законодавства і перебуває поза політикою.

Коментуючи наміру Компартії провести у березні в кількох великих містах народний референдум, голова ЦВК висловив переконання, що ця акція не має ніякого правового обґрунтування.

Також, зазначив Давидович, така акція є суто політичною, і навіть у разі її проведення результати такого опитування не матимуть жодних юридичних наслідків.

Водночас оцінку правомірності проведення самої акції повинна дати влада, це не питання Центральної виборчої комісії, наголосив її чільник.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...