Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко почала підготовку до референдуму

Неділя, 4 березня 2007, 14:00

Народні депутати пропонують змінити форму бюлетеня на всеукраїнському й місцевому референдумах.

Відповідний законопроект про внесення змін до закону про всеукраїнський і місцевий референдуми внесли у Верховну Раду народні депутати Сергій Сас (Блок Юлії Тимошенко) і Йосип Вінський (позафракційний).

Депутати пропонують, щоб у бюлетені для голосування, у якому міститься назва проекту (проектів) закону, рішення, питання, що виноситься на референдум, з лівого боку від варіантів відповідей - "Так" або "Ні" - розташовувалися порожні квадрати.

У чинному законі сказано, що в бюлетені для голосування міститься назва проекту (проектів) закону, рішення, які виносяться на референдум, і пропонується громадянинові відповісти "так" або "ні" щодо прийняття або відхилення цього проекту (проектів).

Депутати також пропонують внести зміни до другої частини ст. 39 закону, у якій говориться, що громадянин під час заповнення бюлетеня викреслює в ньому одне з двох слів - "так" або "ні". У свою чергу депутати пропонують у бюлетені напроти відповідей "Так" або "Ні" робити одну оцінку ("плюс" (+) або іншу).

Автори законопроекту вважають, що прийняття законопроекту забезпечить зручність при проведенні голосування і встановленні його результатів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування