Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція гримнула євродверима перед носом України

Вівторок, 6 березня 2007, 09:54

Будь-які зауваження щодо перспективи вступу України до Євросоюзу були виключені з проекту посиленої угоди Україна-ЄС через позицію Франції.

Про це пише одне з найвпливовіших німецьких видань "Франкфуртер Альґемайне", повідомляє Радіо "Свобода".

У статті зауважується, що "попри спроби геостратегічно мислячих країн", таких, як Велика Британія чи Польща, Франції все ж вдалося зняти у проекті майбутньої угоди будь-який натяк на перспективу вступу для України.

Також на останню спробу німецького державного секретаря Зільберберґа узгодити по телефону хоча б натяк на "європейські сподівання" України, французький міністр у європейських справах Катрін Колонна сказала рішуче "ні!", додає видання.

"Франкфуртер Альґемайне" констатує, що через два роки після демократичної революції 2004 року в Україні розпочався "парадоксальний процес вступу без вступної перспективи".

У той же час німецька газета резюмує, що виконання "розширеної угоди" саме по собі вже зробило б Україну в кінцевому результаті готовим членом ЄС, бо вимоги зони вільної торгівлі між ЄС та Україною "зробили б її чимось на зразок Норвегії чи Швейцарії".

Але для цього Україні, на думку видання, не досить лише "лібералізувати ринок, модернізувати оборонну, зовнішню політику, створити незалежну юстицію".

Необхідно ще "відстояти стратегічні газотранспортні позиції", владнавши непрості справи з Росією. А перед цим Києву необхідно "подолати жорсткий опір власних бізнесменів", які мають страх перед СОТ.

Якщо ці всі етапи будуть позаду, завершує "Франкфуртер Альґемайне", то тоді вступ до ЄС для Києва буде "останньою дрібницею".

Як відомо, у понеділок у Брюсселі розпочалися переговори про нову розширену угоду Україна-ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування