Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький поставив рекорд по спуску землі з молотка

Вівторок, 6 березня 2007, 11:41

Київська міськдержадміністрація заявляє про рекордний продаж землі на аукціоні, від якого в столичний бюджет отримано майже 1 мільярд гривень.

За 999,763 млн. грн. у вівторок на аукціоні в приміщенні Контрактової товарної біржі продано земельну ділянку площею 113,5 гектара землі в Оболонському районі на вулиці Озерній, повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми поставили рекорд в Україні з продажу землі на аукціоні", - сказав після завершення торгів начальник Головного управління земельних ресурсів Анатолій Муховиков.

"Порівняйте: торік в усій країні від такого продажу було отримано 2,5 млрд. грн. Ми й надалі продовжимо процес відкритого та прозорого продажу міських зон", - наголосив він.

Водночас, детальніше розповісти про того, хто придбав лот №24 на вулиці Озерній Муховиков пообіцяв лише через 10 днів – після того, як буде складено інвестиційний план.

Між тим, за інформацією УНІАН, ділянку 113,5 га, через яку проходить газопровід високого тиску, придбало ТОВ "Баски Плюс 2004" - для будівництва і експлуатації житлових будинків і об`єктів соціально-культурного призначення. На ділянку претендували не менше 5 компаній.

За словами начальника Муховикова, на березневу сесію Київради передбачається винести 11 ділянок, "які можна виставити на аукціон", а по ще 90-та розробляється документація, збираються "висновки відповідних служб".

"Загалом у цьому році плануємо залучити до бюджету через земельні аукціони 1 млрд. 400 млн. грн. Залучені кошти підуть до бюджету розвитку: на будівництво соціального житла, розбудову столичної інфраструктури, придбання рухомого складу транспорту", - пояснив Муховиков.

Раніше прес-служба КМДА повідомляла, що за два місяці 2007 року столична влада продала на відкритих торгах дві земельні ділянки – на перетині вулиць Феодори Пушиної та Чорнобильської, а також на Луначарського, 20-Б. Від їх продажу, за інформацією мерії, до бюджету надійде 1,8 млн. гривень.

На даний момент для продажу під забудову також виставлено ще 9 ділянок.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:02
Польща, США та країни Балтії почали спільні навчання військово-повітряних сил
01:05
Президент Румунії готовий обговорити відправку системи Patriot в Україну
00:32
оновлюєтьсяРосіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відео, доповненоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
Усі новини...
Реклама: