Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче зробити з себе і Януковича лакеїв

Вівторок, 6 березня 2007, 14:54

Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна поки не готова до якісного транскордонного співробітництва.

Про це він заявив на робочій нараді з проблем транскордонного співробітництва України, яка відбулася у Чернівецькій обласній державній адміністрації, повідомляє УНІАН.

Ющенко визначив декілька пунктів, які потрібно втілити у життя для якісного європейського співробітництва.

Перше, за словами президента, треба глибше інтегруватися, оскільки зараз існує 6 проектів транскордонного співробітництва України, 4 з яких стосуються кордону України з країнами ЄС.

Другим пунктом президент назвав необхідність поглиблювати відносини конкретних областей з відповідними прикордонними партнерами. "Ми не маємо конкретного уявлення про сусідів, ми склали про них лише пустий портрет, і не знаємо їхніх інтересів до нас", - сказав він.

Наступним пунктом Ющенко назвав розв'язання проблеми залучення інвестицій в державу. "Залучення інвестицій в країну має стати тестом для державного чиновника", - наголосив президент.

"Якщо ми братимемо з бюджету гроші на розвиток країни, то ми будемо обділяти бідних. Гроші на розвиток мають йти за рахунок значних іноземних інвестицій", - додав він.

Четвертим пунктом Ющенко вважає проблеми інфраструктури. На його думку, українська влада має стати "лакеєм для впровадження нових ідей, і говорити своїм партнерам, що ми маємо те, й те". "Тобто підказувати їм", - сказав президент.

За його словами, потрібно створити відповідну інвестиційну площадку для того, щоб інвестор обрав саме Україну, оскільки "гроші інтернаціональні".

П'ятим питанням президент назвав налагодження співпраці прикордонників і митників. За його словами, слід зробити певні кроки з організації переходів на кордоні, оскільки існуюча кількість митних переходів в Україні ненормальна, і це значно активізує контрабанду.

На думку Ющенка, потрібно забрати з митниці бюрократів і значно уніфікувати процедуру на кордоні у цій сфері. Зокрема, створити спільний митний контроль з країнами ЄС.

Наступною, шостою проблемою у сфері транскордонного співробітництва глава держави назвав оподаткування і сертифікацію на кордоні. "Ми маємо 16 тисяч сертифікатів – більше, ніж у країнах ЄС", - наголосив він.

Останнім, сьомим пунктом президент назвав проблеми візового режиму. За його словами, Шенгенська зона невпинно наближується до кордонів з Україною, і завдяки тому, що Україна скасувала візовий режим для країн ЄС, у 2,6 рази збільшився потік громадян цих країн до нас.

На думку президента, "ми повинні загалом спростити процедуру отримання візи і зробити можливим отримання довгострокової візи до країни ЄС для своїх громадян".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...