Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ будуть удосконалювати за європейськими стандартами

Вівторок, 6 березня 2007, 16:32

При реформуванні Служби безпеки України необхідно не допустити політизації служби, передбачити посилення демократичного контролю за її діяльністю.

Таку думку висловив голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Кінах у вівторок після засідання Комісії з реформування Служби безпеки України.

Він повідомив, що у вівторок комісія схвалила підготовлений проект реформування.

"Проект концепції передбачає вдосконалення Служби безпеки України, виходячи із сучасних європейських стандартів. Необхідно не допустити політизації служби, передбачити посилення демократичного контролю за її діяльністю", - цитує слова Кінаха прес-служба СБУ.

"Головними функціями СБУ будуть в першу чергу захист економічних, політичних інтересів держави, контррозвідувальна діяльність", - заявив він.

"Проект концепції передбачає чіткі етапи реформування Служби безпеки України, починаючи з етапу внесення змін до законодавчої бази", - підкреслив Кінах.

Згідно з його словами, "у концепції викладені пропозиції суттєво підсилити участь інститутів громадянського суспільства у детальній розробці комплексної програми реформування Служби безпеки".

"Дуже важливо, щоб проект концепції реформування служби і в подальшому Комплексна програма реформування були невід’ємною частиною реформування сектора безпеки України в цілому", - підкреслив він.

Кінах також додав, що в основі діяльності Служби безпеки необхідно максимально врахувати поточну глобальну ситуацію, коли такі явища як міжнародний тероризм, незаконна міграція, наркобізнес, комп’ютерний тероризм вже мають транснаціональний характер.

Прес-служба СБУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування