Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українців продають в рабство більше, ніж для проституції

Середа, 7 березня 2007, 09:36

Міжнародна організація з міграції в Україні стверджує, що трудова експлуатація українців за кордоном стала більш масовим явищем, ніж примусова проституція.

Заступник голови організації Фредерік Ларсон оприлюднив дані, згідно з якими, за останні 15 років об'єктами торгівлі людьми стали приблизно 100 тисяч українців, повідомляє Бі-Бі-Сі.

85% припадає саме на трудову експлуатацію, тоді як на сексуальну - лише п'ята частина від загальної кількості.

За словами Ларсона, звинувачувати у цьому потрібно не потерпілих, а радше людей, які їх продали. Така порівняно низька частка жертв примусової проституції, на його думку, може бути пов'язана з тим, що не кожен потерпілий може зізнатися про це.

"Ми маємо на увазі чоловіків, жінок та дітей, яких експлуатують у сільському господарстві, на будівництві, рибальстві, обробці деревини і це відбувається за кордоном", - заявив Ларсон.

Трудовій експлуатації також піддаються діти. Їх примушують займатися кишеньковими крадіжками та жебрацтвом.

Українських громадян примусово використовують у 50 країнах світу. Серед них - два десятки членів ЄС, африканські та азійські держави. Але найбільше це стосується трьох країн - Туреччини, Росії та Польщі.

Ларсон зауважує, що Україна є провідною в Європі у плані протидії торгівлі людьми. Він відзначає активну громадську позицію у цій сфері, співпрацю на рівні правоохоронних органів, профспілок, громадських організацій та церков.

Але, він також стверджує, що для ефективної протидії необхідно співпрацювати на міжнародному рівні. Щодо Міністерства закордонних справ, то його речник Андрій Дещиця каже, що вони вже працюють разом з Міжнародною організацією з міграції і задоволені спільною роботою.

Також експерти кажуть, що в Україні є випадки експлуатації громадян інших країн, зокрема, Росії та Узбекистану, але їх масштаби значно менші за примусове використання українців за кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...