Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дозволить пускати Шевченка на металолом

П'ятниця, 9 березня 2007, 18:53

Українська влада не залишатиме непоміченою будь-яку демонстрацію неповаги до національних святинь ані в Україні, ані поза її межами.

Про це заявив президент Віктор Ющенко у п’ятницю в Києві під час вручення національної премії імені Тараса Шевченка, повідомляє прес-служба президента.

"Як глава Української держави я категорично засуджую будь-які спроби зумисного паплюження імені Шевченка", – наголосив Ющенко. Він закликав уряд Канади провести належне розслідування факту руйнування пам’ятника Кобзареві в Торонто.

Президент також висловив стурбованість систематичними акціями проти монументів, присвячених українським героям, а також проти пам’ятників жертвам війни і на місцях єврейських поховань. Йдеться зокрема про нещодавні випадки в Кривому Розі і Тернополі.

"Я звертаю увагу Служби безпеки, Генеральної прокуратури України та місцевих органів влади на гостру потребу недопущення таких злочинних дій", – підкреслив Ющенко.

На переконання президента, важливо на державному рівні підтримати процес спорудження пам’ятників Шевченкові у світових столицях та центрах. У цьому контексті він відзначив такі ініціативи у Празі та Мюнхені: "Присутність Шевченка у світі – це присутність України, українського духу та української ідеї".

Ющенко також закликав молодь взяти участь у Всеукраїнській програмі "Інтелект нації". За його словами, програма має на меті згуртувати найкращі інтелектуальні сили країни навколо головних завдань розвитку держави.

Цього року лауреатами премії імені Шевченка стали дев’ять митців, які відзначилися в різних сферах культурного життя України. Згідно з указом президента, на 2007 рік розмір Шевченківської премії встановлений у сумі 130 тисяч гривень кожному нагородженому.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...