Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров готує податкові санкції і "список спрощенців"

Понеділок, 2 квітня 2007, 08:48

На черговому засіданні робочої групи при Мінфіні з підготовки проекту Податкового кодексу в понеділок буде обговорюватися спрощена система оподатковування.

Як повідомляють "Экономические известия", уряд підготував документ, який передбачає низку нововведень у податковій сфері.

Зокрема, документом пропонується впровадити фінансові санкції за перевищення суб'єктами підприємницької діяльності встановлених лімітів обороту.

У такому випадку юридичні особи зобов'язані будуть сплатити податок у подвоєному розмірі діючих ставок, а фізичні особи заплатять 15% від суми перевищення.

Крім того, для фізосіб, які сплачують фіксований податок, вводиться своєрідна диференціація ставок оподатковування.

Ті, хто одержуватиме прибуток до 300 тис. грн. у рік, заплатять максимум 2400 грн. податку. Підприємці, дохід яких перевищить 200 тис. грн., крім стандартного податку зобов'язані будуть заплатити ще 1% від суми перевищення.

У той же час, уряд звузив перелік видів діяльності і суб'єктів підприємництва, на яких поширюється спрощена система оподатковування.

Мінфін планує викреслити зі "списку спрощенців" підприємців, які надають послуги бухгалтерів, аудиту, консалтингу, а також торговців ювелірними виробами.

Голова підкомітету ВР з питань промислової політики і підприємництва Ксенія Ляпіна ("Наша Україна") вважає, що таке обмеження призведе до збільшення частки тіньового сектору економіки.

У свою чергу, віце-президент Союзу аудиторів Тетяна Зацерковна підтримує ідею уряду забрати зі списку спрощенців аудиторів. "Це суперечить стандартам аудиту, за якими роботу аудитора перевіряє контролер", - відзначила вона.

Однак бухгалтерську і консалтингову діяльність, на її думку, чіпати не варто було б.

Президент Національної асоціації розвитку торгівлі та сервісу Андрій Близнюк пропонує не підтримувати проект Податкового кодексу, щоб уряд надалі врахував побажання підприємців.

Як відомо, раніше міністр фінансів Микола Азаров заявив, що уряд має намір скасувати на 10 років кримінальні переслідування за податкові порушення.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування