Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" готові підкоритися КС, і говорять, що Ющенку можна все

Вівторок, 3 квітня 2007, 10:28

Партія регіонів підкориться будь-якому рішенню Конституційного Суду щодо дострокових виборів.

"Ми підкоримось рішенню Конституційного Суду, яким би воно не було", - заявила журналістам представник Партії регіонів Ганна Герман.

За її словами, Партія регіонів шанує закон та Конституцію. Вона висловила переконання, що рішення КС винесе "дуже скоро".

"Мене в цій ситуації дивує тільки одне: я не думала, що президент зважиться це зробити в останні дні Страсного тижня", - зазначила вона.

"Він (президент) не дав людям у спокої, у роздумах підійти до найголовнішого свята року", - додала Герман.

На питання, чому Верховна Рада прийняла постанову щодо неконституційності указу президента і чи має право парламент у такий спосіб тлумачити Конституцію без рішення КС, вона відповіла:

"Ми прийняли також ухвалу, щоб подати до Конституційного Суду, який винесе остаточний вердикт. Ми вважаємо, що це неконституційно, оскільки президент не керується тими підставами для розпуску парламенту, які надає Конституція", - зазначила Герман.

На питання, чому парламент повернув склад ЦВК і чи не визнає вона таким чином нелегітимність виборів 2006, де Партія регіонів набрала найбільший відсоток, вона відповіла:

"Вибори 2006 визнав весь світ".

Вона також додала, що склад ЦВК змінено, бо там не було представників коаліції.

На репліку, що склад ЦВК подається президентом на затвердження ВР, а президент може цього не зробити, вона відповіла:

"Президент може робити все, що йому заманеться. Основне, щоб це відповідало Конституції. Інакше ми не дозволимо йому діяти поза конституційним полем".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування