Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога пояснив, що Ющенко закрутив запобіжний клапан

Вівторок, 3 квітня 2007, 14:33

Дострокове припинення повноважень Верховної Ради п’ятого скликання стало правовою реакцією президента України на систематичні порушення парламентською більшістю Конституції та законів України.

Про це йдеться в заяві керівника його секретаріату Віктора Балоги.

"Це єдина причина такого рішучого кроку глави держави. Розпустити парламент президента зобов’язала Конституція" – сказав Балога.

Балога відзначив, що президент не міг не вдатися до передбачених Основним Законом кроків у відповідь на очевидні ознаки владної монополізації в Україні.

"Конституція однозначно забороняє узурпацію влади і спонукає президента як гаранта прав і свобод людини припинити будь-які спроби такої узурпації. Рішення Віктора Ющенка розпустити Верховну Раду з усіх правових і юридичних підстав бездоганне", – наголосив глава секретаріату президента.

Він зауважив, що Ющенко неодноразово закликав парламентську більшість припинити повзучий наступ на конституційні норми, однак коаліція не дослухалася до цих звернень.

"Припинення повноваження цього складу Верховної Ради створить запобіжний клапан усіляким намаганням вільно поводитися з Конституцією", – вказав Балога.

На його думку, вже колишні депутати з колишньої більшості, пов’язуючи розпуск Верховної Ради із можливими соціальними проблемами, вдаються до облудних політичних спекуляцій. "Президент відправив у відставку парламент, який руйнував державу.

Це не означає, що після цього перестануть платити зарплату працюючим, надавати допомогу багатодітним і виплачувати пенсіонерам зароблені пенсії. Віктор Ющенко не допустить погіршення життя людей", – особливо підкреслив голова секретаріату.

Балога вважає, що на сьогодні є всі можливості для проведення позачергових парламентських виборів 27 травня.

"Цим займеться Центральна виборча комісія під керівництвом Ярослава Давидовича, інших в країні немає", – сказав він.

Балога переконаний, що прем’єр не повинен бути осторонь оголошеної виборчої кампанії.

"Керівник уряду і весь Кабінет міністрів відтепер працюють в умовах підготовки до виборів, тому їм слід опікуватися тим, як разом із ЦВК забезпечити процедуру голосування, а не політичні амбіції вже колишнього Голови Верховної Ради Олександра Мороза. Очолювана Януковичем Партія регіонів неодмінно має йти на вибори", – заявив Балога.

За його словами, "Віктор Ющенко має єдину мету – показати суспільству і всьому світові, що в Україні ніхто і ніколи не витиратиме ноги об Конституцію. У ситуації, що склалася, президент єдиний здатний взяти на себе всю повноту відповідальності за розвиток держави у руслі верховенства права і закону".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування