Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича заявляють, що "гра у вибори " для Ющенка погано скінчиться

Середа, 4 квітня 2007, 09:27

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич заявляє, що нові вибори можливі тільки в тому випадку, якщо вони будуть підтримані парламентською більшістю.

"Я не виключаю, що в силу цілої низки необдуманих рішень, Банкова таки зможе спровокувати певні протистояння, і вибори можуть бути призначені. Але тоді це будуть не тільки парламентські, але й президентські вибори", - заявив він в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Це буде якісно абсолютно інша ситуація, яка для Банкової закінчиться погано, оскільки тоді якоюсь мірою одержать шанс виграти їхні найближчі соратники, але вже точно не її нинішні мешканці", - підкреслив Шуфрич.

При цьому він відзначив, що "регіонали та їхні союзники виграють за будь-яких обставин".

На питання, яким чином коаліція може ініціювати дострокові президентські вибори, Шуфрич відповів, що "є такі можливості".

Говорячи про "один з варіантів, що теоретично може бути", міністр назвав "круглий стіл, під час якого приймається рішення внести зміни до Конституції, для чого коаліції необхідно 300 голосів".

За словами Шуфрича, зараз у більшості є 262 голоси і для зміни Конституції "ще необхідно знайти 38 мандатів".

При цьому член уряду заявляє, що "ніхто сьогодні, відповідно до норм Конституції, не може заборонити депутатам виходити з фракції, а подобається це комусь чи ні — питання емоційне, а не правове".

"Коаліція пропонує: давайте змінимо Конституцію, а після її прийняття в перехідних положеннях запишемо, що її вступ у силу припускає проведення як парламентських, так і президентських виборів. Чим не варіант?", - відзначив він.

"І це тільки одна з версій того, як можна наблизити дату проведення президентських виборів, на яку погодяться не тільки депутати провладного табору", - наголосив міністр.

Тому, за словами Шуфрича, "для Банкової гра в дострокові вибори при абсолютній відсутності на те конституційних і правових підстав дуже небезпечна".

Міністр вважає, що "сьогодні навряд чи реально можливо втілити цей указ (про дострокові вибори) у життя з урахуванням 60-ї статті Конституції, що закликає не виконувати свідомо незаконні рішення й накази".

Крім того, Шуфрич відзначив, що "для забезпечення фінансування виборів необхідно внести відповідні зміни в закон про Держбюджет на поточний рік. А це може зробити тільки парламент, що... позбавлений своїх повноважень".

При цьому він не виключає, що опозиція "у безвихідному випадку спробує використовувати звичний для них метод" вуличних протистоянь.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:02
Польща, США та країни Балтії почали спільні навчання військово-повітряних сил
01:05
Президент Румунії готовий обговорити відправку системи Patriot в Україну
00:32
оновлюєтьсяРосіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відео, доповненоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
Усі новини...
Реклама: