Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко боїться, що через КС партії можуть не вкластися в строки

Середа, 4 квітня 2007, 11:53

Віце-спікер Микола Томенко стурбований намірами Конституційного Суду розглядати указ президента про розпуск Верховної Ради протягом 15 днів.

Про це він сказав журналістам у Верховній Раді в середу.

За словами Томенка, у такому разі "навіть якщо Конституційний Суд підтвердить легітимність указу президента", партії можуть не встигнути провести передвиборчу кампанію у передбачені законом терміни.

Віце-спікер додав, що навіть якщо вибори не відбудуться, все одно ситуація, що склалася, додасть позитивного досвіду кожній з політичних сил.

"Навіть якщо допустити, що вибори не відбудуться, все одно, я думаю, що така дискусія в партіях є дуже важливою, щоб підготувати кадровий резерв і проявити внутрішню демократію", - зазначив Томенко.

Він не зміг спрогнозувати, яким буде рішення Конституційного Суду, однак зазначив, що головна проблема КС полягає в тому, що він не ухвалює рішень.

"Я погоджуюся і з президентом, і з прем'єром в тій частині, що якщо найближчим часом Конституційний Суд не буде здатний приймати жодного рішення, то тоді виникає питання про правомірність і здатність його працювати", - заявив Томенко.

"Очевидно, теоретично можна ставити питання про його зміну", - сказав він, додавши, що подібні зміни можливі лише в результаті домовленостей президента, уряду і Верховної Ради, оскільки КС формується всіма гілками влади.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...