Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл вирішив, що Ющенко розігнав Раду, щоб не підвищувати пенсії

П'ятниця, 4 травня 2007, 13:29

Член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл стверджує, що причиною підписання президентом указу про розпуск парламенту став намір уряду підвищити соціальні стандарти життя громадян.

"Цей законопроект (про зміни до бюджету-2007) є основною причиною появи попереднього указу президента про розпуск парламенту", - сказав він під час виступу у Верховній Раді.

"Не зростання коаліції до конституційної більшості - усі прекрасно розуміли, що цього не відбудеться і це не дасть за собою якихось юридичних наслідків. Не зміни до закону про Кабмін", - зауважив Чорновіл.

"Саме підвищення соціальних виплат і зарплат цією коаліцією і цим урядом було те, чого найбільше боялася та кліка, яка сьогодні зібралася в опозиції, яка взяла під повний контроль і фактично зробила заручником президента", - додав він.

Депутат назвав дві причини таких подій: "Вони бояться заможних людей, людей, які можуть думати не тільки про те, як прогодувати своїх дітей, як прожити один день, але можуть думати про майбутнє держави".

"Цього боїться будь-який диктаторський режим, незалежно яких би кольорів він не набирав", - додав він.

"Після вступу цього закону в силу, а я хочу побачити як Віктор Ющенко буде його не підписувати, яким чином він продемонструє зневагу до прав свого народу. Після вступу його в силу важче буде брехати", - заявив Чорновіл.

Крім того він згадав слова Юлії Тимошенко про те, що коаліція приймає соціальні законопроекти у зв'язку з наближенням дострокових виборів:

"Позачергових незаконних виборів не буде, і приймаємо ми ці закони виключно внаслідок того, що ми взяли зобов'язання під час виборів і ми ці зобов'язання виконуємо. Є приказка: коваль кує, а жаба ногу підставляє".

Як відомо, у п'ятницю депутати підтримали зміни до бюджету-2007. Раніше під час ухвалення закону про бюджет-2007 президент Віктор Ющенко вимагав двічі протягом 2007 року підвищити рівень мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...