Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО І ЯНУКОВИЧ ДОМОВИЛИСЯ ПРО ВИБОРИ

П'ятниця, 4 травня 2007, 15:42

Президент Віктор Ющенко заявляє, що досяг у п'ятницю домовленості з прем'єр-міністром Віктором Януковичем про проведення в країні дострокових парламентських виборів.

"Головна домовленість за наслідками сьогоднішніх консультацій – це домовленість про проведення дострокових парламентських виборів. І друга домовленість – це що треба зробити для того, щоб ці вибори були чесними і демократичними", - сказав президент.

При цьому Ющенко зазначив, що "треба зробити так, щоб обидві сторони могли достойно вийти з цього конфлікту без тези про переможців і переможених".

За словами президента, зараз важливо узгодити технічну сторону проведення дострокових виборів: "Треба організувати роботу усіх інституцій, Конституційного Суду, ЦВК, щоб вони встигли".

Також Ющенко повідомив, що для того, щоб виробити алгоритм подальших дій буде працювати робоча група, "яка за найближчі два дні повинна буде покласти на стіл усі кроки, які треба зробити, щоб відкрити засідання парламенту і прийняти рішення про проведення виборів і поставити крапку".

Зі свого боку Янукович заявив, що головна мета спільного рішення з президентом – "проведення чесних і демократичних виборів".

Він також підтвердив, що будуть дані відповідні доручення робочій групі, яка відпрацює алгоритм дій депутатів у парламенті.

При цьому Янукович додав, що "будь-які політичні амбіції не варті того, щоб нехтувати спокоєм у країні і економічною стабільністю".

"Треба зробити все, щоб провести чесні демократичні вибори, щоб ми обрали народних обранців, які б працювали на український народ, на суспільство і держава від цього отримала позитив. Це головна мета, яку ми поставили перед собою і ми будемо рухатися цим шляхом", - заявив прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування